Polimer Teknolojisi

ANA SAYFA

2 YILLIK ÖN LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


POLİMER TEKNOLOJİSİ

TYT



       Misyon


       Polimer Teknolojisi programı olarak, alanıyla ilgili kavram ve terminolojiyi öğrenmiş ve özümsemiş, sektörde ihtiyaç duyulan bilgiye ve beceriye sahip, yenilikleri yakından takip eden, eriştiği bilgiyi sorgulayan, değer üreten, nitelikli ve çalışkan bireyler yetiştirmeyi kendimize görev biliyoruz.


       Vizyon


       Polimer Teknolojisi programı olarak vizyonumuz, bilim ve tekniği insanlık ve toplum yararına dönüştürmeyi hedefleyen; düşünmeyi, öğrenmeyi, araştırmayı ve sorgulamayı bilen; çözüm üretebilen; sosyal sorumluluk, etik değerler ve sosyal güvenlik hakları bilgisine ve bilincine sahip nitelikli teknik elemanlar yetiştirmek ve Türkiye’nin önde gelen mesleki eğitim programları arasında yer almaktır.


       Programın Amacı


       Polimer Teknolojisi programının temel amacı, kamu sektöründe ve özel sektör kuruluşlarında çalışabilecek, iyi derecede mesleki bilgiye sahip, bilgisini pratikte uygulayabilen, nitelikli ve çalışkan teknik eleman yetiştirmektir.


       Derslerin İşlenişi


       Polimer Teknolojisi programında öğrencilerimiz başta Polimer Kimyası, Elastomer Teknolojisi, Polimer Katkı Maddeleri, Polimer İşleme ve Kalıplama Teknikleri, Polimer Karakterizasyonu, Plastik Ambalaj ve Geri Dönüşüm, Biyopolimerler, Polimer Karışımları ve Kompozitleri, Polimer Filmler, Köpükler ve Kaplamalar olmak üzere toplam 120 AKTS kredisi karşılığı ders almaktadır. Dersler teorik, uygulamalı, zorunlu ve seçmeli olarak verilmektedir. Öğrencilerimiz bazı derslerin uygulamalarını laboratuvarlarda yaparak öğrendikleri teorik bilgiyi pratiğe dökme olanağı bulmaktadırlar. Ayrıca belirli aralıklarla fabrikalara yapılan teknik geziler sayesinde öğrencilerimizin mesleği ve sektörü daha yakından tanıması sağlanmaktadır.


       Mezuniyet Koşulları


       Polimer Teknolojisi programında mevcut olan derslerin tümünü başarıyla tamamlayan, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden, 30 iş günü yaz stajını tamamlayan ve 4 adet kültürel etkinliğe katılan öğrenciler, Polimer Teknolojisi programından ön lisans diploması alarak mezun olmaya hak kazanırlar. Program mezunları “Polimer Teknolojisi Teknikeri” unvanı almaktadır.


       Mezuniyet Sonrası


       Öğrencilerimiz Polimer Teknolojisi programından mezun olduktan sonra, plastik hammadde ve plastik parça üretimi yapan ve pazarlayan işletmelerde istihdam alanı bulabilirler. Mezunlarımız kamu sektöründe ve özel sektörde istihdam edilebildikleri gibi, kendi iş yerlerini de kurabilirler. Mezun olan öğrencilerimiz plastik malzemelerin kullanıldığı farklı sektörlerde (hammadde üretimi, inşaat, otomotiv, gıda, makina, beyaz eşya vb.) üretim ve kalite kontrol elemanı olarak iş bulabilmektedirler.


       Dikey Geçiş Yapılabilecek Bölümler


       Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere “Polimer Teknolojisi” alanında ön lisans diploması verilir. Programdan mezun olanlar Dikey Geçiş Sınavı ile aşağıdaki lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedir:


       İmalat Mühendisliği

       Kimya

       Kimya Mühendisliği

       Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya

       Lif ve Polimer Mühendisliği

       Polimer Mühendisliği

       Mezunlarımız, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin aşağıda verilen açıköğretim lisans programlarına da Dikey Geçiş Sınavı ile dikey geçiş yapma hakkına sahiptirler.


       Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

       İktisat

       Kamu Yönetimi

       Maliye

       Uluslararası İlişkiler

       İşletme

       Konaklama İşletmeciliği

       Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

       Halkla İlişkiler ve Tanıtım






BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN      TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc